دي طريقة فطيرة المشلتت يا ناس يا هوووووووووووووووو ..
5 مشترك
sloma :: مطبخ sloma
صفحة 1 من اصل 1
دي طريقة فطيرة المشلتت يا ناس يا هوووووووووووووووو ..
جبتلكم طريقة عمل الفطير المشلتت من ألذ الاكلات في مصر
المقادير:
-كيلو دقيق -
-نصف كيلو سمن سايح -
-ماء دافئ للعجن -
-ملعقه صغيره ملح -
-حوالي نصف كوب زيت ذره لمسح وفرد العجين .
الطريقة:
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفرد بالنشابه و نتركها ساعه لترتاح ..
ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعشرين قطعه مستديره وندهنها بزيت الذره ونضعها في صينيه بها زيت ونتركها ساعه ليسهل فردها ..
وقت تجهيز الفطيره ندهن الطاوله بالزيت ونفرد قطعه من العجين لدرجه رقيقه و شفافه جداونمطها من الحواف ونضعها في صينية الخبز ونرشها بالسمن ونفرد قطعه أخري ونضعها فوق الأولي وندهنها أيضا بالسمن وهكذا حتي عشر قطع للفطيره الواحده وكل مره نرش السمن.. ثم نطوي الأركان الأربعه للفطيره للداخل . فتشكل مربع نلفه كالسويسرول ونتركه حتي نعمل الفطيره الثانيه بنفس الطريقه..
في صينية الخبز نفرد الفطيره باليد ونبططها بشكل مستدير
نخبز في فرن ساخن علي درجة400في الرف الأوسط حوالي نصف ساعة ثم نخرجهاوندهن الوجه بالكريمه اللباني (القشده ) ونعيدها لتحمير الوجه
تؤكل مع الجبنه وعسل النحل والقشده والبيض المسلوق وبالهنا
ممكن خلط السمنه بزيت ذره لتكون فطيره قليلة الدسم ..
المقادير:
-كيلو دقيق -
-نصف كيلو سمن سايح -
-ماء دافئ للعجن -
-ملعقه صغيره ملح -
-حوالي نصف كوب زيت ذره لمسح وفرد العجين .
الطريقة:
نعجن الدقيق بالماء والملح حتي تتكون لدينا عجينه تنفصل عن إناء العجن و طريه لتكون سهلة الفرد بالنشابه و نتركها ساعه لترتاح ..
ندعك العجينه مرة أخري ونقسمها لعشرين قطعه مستديره وندهنها بزيت الذره ونضعها في صينيه بها زيت ونتركها ساعه ليسهل فردها ..
وقت تجهيز الفطيره ندهن الطاوله بالزيت ونفرد قطعه من العجين لدرجه رقيقه و شفافه جداونمطها من الحواف ونضعها في صينية الخبز ونرشها بالسمن ونفرد قطعه أخري ونضعها فوق الأولي وندهنها أيضا بالسمن وهكذا حتي عشر قطع للفطيره الواحده وكل مره نرش السمن.. ثم نطوي الأركان الأربعه للفطيره للداخل . فتشكل مربع نلفه كالسويسرول ونتركه حتي نعمل الفطيره الثانيه بنفس الطريقه..
في صينية الخبز نفرد الفطيره باليد ونبططها بشكل مستدير
نخبز في فرن ساخن علي درجة400في الرف الأوسط حوالي نصف ساعة ثم نخرجهاوندهن الوجه بالكريمه اللباني (القشده ) ونعيدها لتحمير الوجه
تؤكل مع الجبنه وعسل النحل والقشده والبيض المسلوق وبالهنا
ممكن خلط السمنه بزيت ذره لتكون فطيره قليلة الدسم ..
mafia girl- عدد المساهمات : 5054
نقاط : 31975
تاريخ التسجيل : 05/11/2008
العمر : 39
الموقع : هنا في التركينة
رد: دي طريقة فطيرة المشلتت يا ناس يا هوووووووووووووووو ..
مش عشان خاطر الفطير....بس من باب الروح المعنويه....منوره ياااااااامافيا
رد: دي طريقة فطيرة المشلتت يا ناس يا هوووووووووووووووو ..
ياهلا
من من البنات توا يقدر ايدير المشلتت
حطى حاجة سهلة عشان نعرفو انديروها
من من البنات توا يقدر ايدير المشلتت
حطى حاجة سهلة عشان نعرفو انديروها
selver moon- عدد المساهمات : 23
نقاط : 28285
تاريخ التسجيل : 23/11/2008
ممكن وممكن لا***
ديمه خاطري نأكله ... بس إنديره هذا موضوع أخر...
كبيرة شويه صح...بس إنحاول بعد عمر طويل إنشالله...
كبيرة شويه صح...بس إنحاول بعد عمر طويل إنشالله...
السحابه- عدد المساهمات : 5977
نقاط : 34258
تاريخ التسجيل : 09/11/2008
العمر : 43
الموقع : في هذه السمــــــــاء
رد: دي طريقة فطيرة المشلتت يا ناس يا هوووووووووووووووو ..
لنقاااااااااااااانه المشلتت مش شوري .. بس هوا تهيالى طعمته زى المثروده .. على ما اعتقد نفس العائله هما الاتنين ..
mafia girl- عدد المساهمات : 5054
نقاط : 31975
تاريخ التسجيل : 05/11/2008
العمر : 39
الموقع : هنا في التركينة
عظمه على عظمه ياست
الله لا يحرمنا من أكلاتك
والله يرضي علينا سلومه ويذوقنا
سلام من الأمير
والله يرضي علينا سلومه ويذوقنا
سلام من الأمير
موسوعة المنتدى- عدد المساهمات : 702
نقاط : 28542
تاريخ التسجيل : 18/01/2009
العمر : 114
مواضيع مماثلة
» جبتلكم .. طريقة العصيييييييييييده ...
» طريقة .. (( الكانيلوني ))
» طريقة عمل الكبه
» طريقة عمل عجينة البف باستري
» الابرااااااااااااااك ... طريقة ماما ..الى زهرتنا ...
» طريقة .. (( الكانيلوني ))
» طريقة عمل الكبه
» طريقة عمل عجينة البف باستري
» الابرااااااااااااااك ... طريقة ماما ..الى زهرتنا ...
sloma :: مطبخ sloma
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى